EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-11-2023 11:13

ÇAYMER El Yapımı Çay Hakkında Bilgilendirdi

Rize’nin Güneysu ilçesinde el yapımı çay hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

ÇAYMER El Yapımı Çay Hakkında Bilgilendirdi

Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güneysu Halk Eğitim Merkezi tarafından "El Yapımı Çay" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Güneysu Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eser Can, Güneysu Halk Eğitim Müdürü Kadir Tarakçı, Belediye Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, ÇAYMER Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa, ÇAYMER'in faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Küçükmustafa, Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER)’in Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçirildiğini, Doğu Karadeniz'in kilit sektörlerinden biri olan çay sektörü dahilindeki yetiştiriciler ile çay üreticisi KOBİ'lerin ortak AR-GE, inovasyon, ihracat, pazarlama ve iş geliştirme yapılarının geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kurum olduğunu belirterek Rize Ticaret Borsası ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde Çayeli Musadağı mevkiinde faaliyette bulunan ÇAYMER’in AR-GE, Eğitim ve Danışmanlık alanlarında çay sektöründeki KOBİ'lere hizmet verdiğini kaydetti.

AR-GE üretim sorumlusu Muhammet Çomoğlu ise el yapımı çayın yapım aşamaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Çomoğlu, el yapımı çayın, endüstriyel çay üretimine göre daha zahmetli ve maliyetli bir süreç olduğunu ifade ederek, toplantının çay üretim bölgesinde farkındalık oluşturarak katma değeri yüksek çay çeşitlerinin tanıtılması ve üretilmesi amacı ile düzenlendiğini belirtti.

Ali MaşalacıAli Maşalacı