SPOR
Giriş Tarihi : 01-11-2023 12:47

Çaykur Rizespor ve Galatasaray oynanan maçın ardından PFDK'ya sevk edildi

Çaykur Rizespor Kulübü ile kulübün Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Galatasaray maçı ile ilgili olarak PFDK'ya sevk edildi.

Çaykur Rizespor ve Galatasaray oynanan maçın ardından PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Çaykur Rizespor'un Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında sahasında oynadığı Galatasaray maçında taraftarının neden olduğu “çirkin ve kötü tezahüratı” ile karşılaşma sonrasında kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarda yer alan “sportmenliğe aykırı hareket” gerekçesiyle Yeşil Mavili Kulüp ile, Kulübün Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır'ın kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiğini açıkladı. Aynı karşılaşmada Galatasaray da taraftarının neden olduğu “çirkin ve kötü tezahüratı” ve “saha olayları” nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

TFF'nin Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ile ilgili alıdığı kararlar ise şöyle, "ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü’nün 28.10.2023 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve müsabaka sonrası kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarda yer alan “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü idarecisi HASAN YAVUZ BAKIR’ın müsabaka sonrası kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarında yer alan 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 28.10.2023 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Ali MaşalacıAli Maşalacı