SPOR
Giriş Tarihi : 13-12-2023 18:47

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçı ne zaman? Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının tarihi

Çaykur Rizespor'un ligin 16. Haftasında oynayacağı Beşiktaş maçını ertelendi. İşte Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçı ne zaman ve Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının tarihi sorularının cevabı.

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçı ne zaman? Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının tarihi

Trendyol Süper Lig'in 15. Haftasında beklenmeyen bir gelişme yaşanarak 16. haftanın tüm lig maçları ertelendi. 15. Hafta karşılaşmalarında karşı karşıya gelen MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçı Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynandı. Ankaragücü’nün 1 golünün iptal edildiği ve Ankaragücü futbolcusu Ali Sowe ile Çaykur Rizesporlu futbolcu Emir Han Topçu’nun kırmızı kart yediği maç iki takımında kalelerinde gördüğü 1’er golle 1-1 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın ardından maçın hakemi Halil Umut Meler’in maçı çok fazla oynattığını iddia eden MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp yöneticileri ve bazı kişiler sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’in üzerine yürüdü. Bu esnada MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk atarak yere düşmesine sebep olurken kulüp yöneticileri ve bazı kişiler de yere düşen Meler’i tekmelemeye başladı. Saldırının hemen ardından Türkiye’de ki tüm hakemler maçlara çıkmama çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine acil toplanan TFF maçları erteleme kararı verdi.

Olayın ardından 13 Aralık 2023 Çarşamba günü yeniden toplanan TFF 19 Aralık 2023 Salı günü Türkiye’de ki tüm liglerin yeniden başlayacağını duyurdu. Çaykur Rizespor’un kendi sahasında Beşiktaş ile oynayacağı maç ise bu olumsuz olay nedeniyle 10 Ocak 2024 tarihine ertelendi. Karşılaşmanun 10 Ocak 2024 Tarihinde Çaykur DİDİ stadında oynanması kararlaştırıldı.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı