GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 18:01

Çayeli Belediyesi karalahana çorbası dağıttı

TasteAtlas tarafından, 'dünyanın en kötü 100 yemeği' arasında karalahana çorbasının yer almasına, Çayeli Belediyesi de karalahana çorbası dağıtarak tepki gösterdi.

Çayeli Belediyesi karalahana çorbası dağıttı

Çayeli Belediyesi ilçede vatandaşların zaman geçirebileceği alan için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çayeli Belediyesi tarafından dolgu yapılarak yapılan alanda vatandaşlar doyasıya eğleniyor. Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından biri olarak kabul edilen TasteAtlas, küresel mutfaklardan çeşitli yemekleri değerlendirerek 'dünyanın en kötü 100 yemeği'ni seçerek bunların içerisine karalahana çorbasını da koydu. Çayeli belediyesi de bu durma tepki olarak karalahana dağıtrrı.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Öncelikle bir hamsiyle ilgili etkinlik yapmak istiyorduk. Bu aralar hamsi yok gibi. Hamsinin denizlerdeki durumunu takip ediyoruz. İnşallah olursa hamsi ile ilgili de bir etkinlik yapacağız. Her şeyden önce buradaki etkinlik alanı çok önemli. Burası belediye imar planlarında seyir terası olarak geçiyor. Yaklaşık 2020 yılından bugüne kadar biz belediye olarak kendi öz kaynaklarımızla burayı doldurmaya çalışıyoruz. Burası bir dolgu alanı. Çayeli komple arkamda. Harika işler yapacağız. Biz lahanayı seviyoruz. Lahana bizim mayamızdır. Dolayısıyla lahanadan ve mısır ekmeğinden almış olduğumuz mayayla geleceğe doğru yürüyoruz. Hem o algıyla ilgili bizde algı oluşturalım dedik. Burada lahanamızı yapalım ve hemşerilerimize dağıtalım dedik. Güzel de bir etkinlik oldu. Zaman zaman belediye olarak buralarda bu tür etkinlikler yapacağız” dedi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı