AKTÜEL
Giriş Tarihi : 21-11-2022 17:38

Botoks İçin Doğru Zaman Nedir?

Botoks İçin Doğru Zaman Nedir?

Günümüzde botox yalnızca kadınlar arasında değil aynı zamanda erkekler arasında da son derece popüler bir medikal estetik prosedürdür. Bu kadar çok ilgi gören bir medikal estetik prosedür olduğu için Ataşehir botox prosedürü konusunda hizmet veren birçok kliniğin bulunduğu lokasyonlardan biri haline gelmiştir.

Botox kozmetik nedenlerle sıklıkla başvurulan bir prosedür olsa da kullanım alanı yalnızca bununla sınırlı değildir. Terleme botoks tedavisi, botoks prosedürünün yoğun olarak kullanıldığı alanlardan biridir. Uzman Dr. Şafak Göktaş terleme botoks tedavisi başta olmak üzere kozmetik amaçlarla botoks enjeksiyonu ve diğer medikal estetik prosedürler konusunda başarılı uygulamalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan deneyimli bir doktordur. Siz de medikal estetik prosedürler ile konforlu ve pratik bir şekilde görünümünüzü yenilemek isterseniz Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.

Uzman Dr. Şafak Göktaş botoks prosedürünün yüzde istirahat halinde çizgiler görülmeye başladığı zaman yapılmaya başlanmasını önermektedir. Gülme ya da gülümseme sırasında derinleşen çizgilerin tedavisi aşamasında botox prosedüründen sıklıkla yararlanılmaktadır. Bu kırışıklıkların derinleşmesi ve fark edilebilir bir hal alması halinde botoks enjeksiyonu ile daha yumuşak bir görünüm elde edilmesi mümkün olmaktadır. Diğer yandan yaş almaya bağlı olarak çizgiler belirginleştiği ve ciltte derin oluklu bir görünüm ortaya çıktığı durumlarda sorunun giderilmesi amacıyla botoks enjeksiyonunun yeterli gelmemesi olasılığı olduğu göz ardı edilmemelidir.

Botoks enjeksiyonu yapılmasını amacıyla başvuran kişilerin cilt görünümlerinin değerlendirilmesi uygulamanın en önemli adımı olarak kabul edilir. Değerlendirme sonrası belirlenen cilt ihtiyaçları, hastanın yaşı ve benzer etkenlere göre hastaya özel bir tedavi programı belirlenmelidir. Uygulanacak olan botoks dozu da bu bilgiler ışığında kararlaştırılır. En uygun botoks dozunun ve enjeksiyon noktalarının belirlenmesi, botoks enjeksiyonundan optimum fayda sağlanması anlamına gelmektedir. Bu doğrultuda elde edilen sonucun da doğal ve etkili olması sağlanabilmektedir.

Son zamanlarda giderek ön plana çıkan önleyici botoks uygulamasına başlanması için 20’li yaşların sonu ve 30’lu yaşların başı ideal yaş olarak kabul edilir. Bu sayede ciltteki kırışıklıkların henüz ortaya çıkmadan tedavi edilmesi ve oluşmalarının önlenmesi mümkün olur. İlk çizgiler ve kırışıklıklar genellikle 30’lu yaşların başında ortaya çıkmakla birlikte bu durum kişi özelinde değişiklik gösterebilecektir. Genel olarak botoks enjeksiyonuna başlanması için en uygun dönem olarak 20’li yaşların sonu 30’lu yaşların başı kabul edilmektedir.

Güneş ışınlarının zararlı etkileri, sigara ve alkol kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak erken yaşta kırışıklıklar ortaya çıkabilir. 30’lu yaşların başında beliren kırışıklıkların nedeni çoğu zaman strestir. Botoks aynı zamanda kırışıklıkların yumuşatılması ve kazayaklarının tedavi edilmesi için etkili bir yöntem olarak kabul edilir. Bununla birlikte botoks enjeksiyonu yapılırken kişinin doğal bir gülümsemeye sahip olmasını sağlayan en önemli etkenlerden birinin göz çevresindeki kırışıklıklar olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Bu yüzden bölgedeki doğallık bozulmayacak şekilde botox enjeksiyonu yapılmalıdır. Eğer botoks enjeksiyonuyla kazayağı görünümünün yumuşatılmasındansa tamamen doldurulması halinde yüzde samimiyetsiz bir gülüş oluşması gibi istenmeyen durumlarla söz konusu olabilir.

Medikal Estetik ile Hayallerdeki Görünüme Ulaşmak Çok Kolay

Kadın ya da erkek fark etmeksizin her yaştan insanın hayali daha canlı, genç ve estetik bir görünüme sahip olmaktır. Bunun doğal sonucu günlük yaşamda medikal estetik prosedürlerin giderek daha ön plana çıkmasıdır. Medikal estetik prosedürler kişi özelinde ihtiyaca ve beklentiye göre planlanır ve uygulanır. Bu sayede kişi istediği görünüme hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilir.

Hiç tartışmasız bir şekilde son zamanların en çok tercih edilen ve pratik şekilde uygulanan medikal estetik prosedürleri arasında ilk sırada botoks gelir. Botoks enjeksiyonundan pek çok estetik sorununun giderilmesi amacıyla faydalanmak mümkündür. Prosedür kapsamında Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen toksin kullanılmaktadır. Kırışıklıkların açılmasını sağlayan botoks enjeksiyonu aynı zamanda belirli ölçüde germe ve kaldırma etkisi de sağlamaktadır.

Yaş almaya ve genetik etkenlere bağlı olarak yüz bölgesinde çizgilenmeler ve kırışıklıklar oluşması doğal bir süreç olarak bilinir. Bunun en önemli nedeni ise yüzdeki mimik çizgilerinin uzun yıllar boyunca ve sık kullanılması olarak tanımlanabilir. Mimikler kullanıldıkça ilgili bölgedeki kas grupları aşırı derecede hareket eder. Buna bağlı olarak bölgedeki kas gruplarının üzerini örten deride zaman içinde kırışıklıklar oluşması doğaldır. Doğal bir süreç olan bu durumun ortaya çıktığı yaş kişinin genetik yapısı başta olmak üzere birtakım etkenlere göre farklılık gösterebilecektir.

Yüzün üst bölgesinde diğer bir deyişle alın ve göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar kişilerin olduklarından daha yaşlı, asık suratlı ve yorgun görünmesine neden olabilir. Bu tür durumlarda uygulanması tercih edilen botoks enjeksiyonu sayesinde alın çizgilerinin de göz çevresindeki kırışıklıkların da giderilmesi mümkün olmaktadır. Bununla birlikte kaşların arasındaki bölgeye botoks yapılması sonucu kişinin daha genç ve dinamik bir görünüm elde etmesi imkanı elde edilebilir.

Ali MaşalacıAli Maşalacı