SİYASET
Giriş Tarihi : 12-08-2023 14:54

Belediye İş Sendikası Rize-Artvin Şubesi Başkanı Yaşar Kaspar: "Dalavere veya Madik Atmayacaksınız!"

Rize Belediyesi ve RİBELSAN şirketinde çalışan işçilere seslenen Belediye İş Sendikası Rize-Artvin Şubesi Başkanı Yaşar Kaspar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Belediye İş Sendikası Rize-Artvin Şubesi Başkanı Yaşar Kaspar: "Dalavere veya Madik Atmayacaksınız!"

Haber: Analiz53 

Rize Belediyesi ve RİBELSAN şirketinde çalışan işçilere seslenen Belediye İş Sendikası Rize-Artvin Şubesi Başkanı Yaşar Kaspar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaspar, sendikanın imzaladığı sözleşmeyi yok sayan ve yüksek hakem kurulu kararının ardından tatil yaparken "mücadele ettik, olmadı" diyenlere tepki gösterdi.

Kaspar, yaptığı açıklamada, "Rize Belediyesi ve RİBELSAN şirketi emekçileri; İmzaladığı sözleşmeyi, 'imzalamadım' diyerek imzasını yok sayan sendikacınız Kıbrıs'ta başkanlar kurulu adı altında tatilde, yüksek hakem kurulu kararı sonrası sonucu soran işçilere ukalaca 'mücadele ettik, olmadı' diyerek utanmazca tatiline devam edenlerle hala yürüyecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Kaspar, işçilere çağrıda bulunarak, "Kaldı ki; imzayı atmışsan ona sahip çıkacaksın, belediye başkanına madik atarak sahtekarca işçiyi kullanmayacaksın, ya zamanında imzalamayacaksın sözleşmeyi ki; '2 mayısta yerel basına anlaştık' diye servis eden bu sendikacılar, ya da imzanın arkasında duracaksın. Dalavere veya madik atmayacaksın, bu işçiye ve belediye yönetimine. Dürüst ve ilkeli olacaksın. Sonuç olarak değerli arkadaşlar kocaman sıfır, Sizlere 23 bin diyen sendikacılardan paranızı isteyin. Karar sizin" şeklinde konuştu.

Ali MaşalacıAli Maşalacı