EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-12-2022 10:41   Güncelleme : 24-12-2022 11:01

Ayder Yaylası’nda değişim hızla devam ediyor

Dünyaca ünlü turizm cenneti Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor.

Ayder Yaylası’nda değişim hızla devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında ‘Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz’ çıkışı ile gündeme gelen, Doğu Karadeniz’in ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor.

Rize-Artvin Havalimanı’nın da hizmete açılmasıyla turist sayısının katlanarak artması beklenen Ayder Yaylası’nda en fazla 2 katlı olacak şekilde planlanan yapıların inşaatında sona gelinirken seyir terasları da kendisini göstermeye başladı. Alt yapı ve ulaşım sorunlarının da çözülmesinin hedeflendiği Ayder Yaylası proje sayesinde doğal güzelliğine tekrar bürünmeye de başladı.

Çevreci otopark kendini gösterdi 
Yapımı devam eden 2 bin araçlık otopark, yaylanın girişinde ki dağ yamacında inşa ediliyor. Üzeri tamamen çimle kaplı olacak olan otopark hizmete girdiğinde dışarıdan görülmeyecek. Yaylaya gitmek isteyenlerin aracını bu otoparkta bırakması hedeflenirken vatandaşlar yayla merkezine trambüslerle ulaşacak. 

 

Ali MaşalacıAli Maşalacı