ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-11-2023 12:52

‘Ankara Kuşu’ hesabı kullananları Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakim karşısında

Muharrem İnce'ye yönelik sahte sosyal medya paylaşımları yapan ‘Ankara Kuşu’ X hesabının kullanıcıları Oktay Yaşar ile Veli Koçak'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan yargılanmasına başlandı.

‘Ankara Kuşu’ hesabı kullananları Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakim karşısında

‘Başkan İnce'nin davaya katılma talebi reddedildi’
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuksuz sanıklar Oktay Yaşar ile Veli Koçak ile taraf avukatları katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanık savunmalarına geçildi. Sanık Yaşar savunmasında, “Terör örgütü ile irtibatım yok. Göz temasım bile yok. Bunlar bana yönelik kumpas" iddialarına yer verdi. Sanık Koçak ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "İnce ile alakalı bir paylaşım yapmadım. Gerekli inceleme yapıldığında zaten bu konular ile ilgili hiçbir paylaşım olmadığı görülecektir. Beratımı talep ediyorum" dedi.

Sanık savunmalarının ardından avukat beyanları ile devam eden duruşmada, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı müvekkilinin suçtan zarar gördüğünü belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar hakkında geçmişte yürütülen FETÖ soruşturmalarıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, Başkan İnce'nin sanıkların üzerine atılı suçtan doğrudan zarar görme ihtimali olmadığı gerekçesiyle müşteki avukatının davaya katılma talebini reddetti. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için bir sonraki celse, 22 Şubat 2024’e ertelendi.

Olayın geçmişi
Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yapan 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ile Veli Koçak, mayıs ayında polis ekiplerince yakalanıp, mahkemece tutuklandıktan sonra 2 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan 3'er yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı