SİYASET
Giriş Tarihi : 27-04-2023 18:22

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu Rize'ye su ve didi Fabrikası Kurulacağını müjdeledi

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, ÇAYKUR’un Ardeşen’de su ve didi üretiminin de yer alacağı meşrubat fabrikası kuracağı müjdesini verdi. Av. Mertoğlu, 2 fabrikada başlangıç olarak 80 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu Rize'ye su ve didi Fabrikası Kurulacağını müjdeledi

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla seçim çalışmalarını Ardeşen ilçesinde sürdürüyor. Mertoğlu, Ardeşen’deki seçim çalışmaları sırasında ilçeye ve Rize’ye müjdeli haberi duyurdu. ÇAYKUR’un Ardeşen’deki 100 dönümlük arsasında su fabrikası ile didi üretiminin de yapılacağı meşrubat fabrikası kuracağını kaydeden Mertoğlu, ilk etapta fabrikada 80 kişiye iş imkanı sağlanacağını belirtti.

Mertoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada,“AK Parti döneminde Rizemiz bir uçtan bir uca aldığı yatırımlar ile ihya oldu. Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden kentsel dönüşüme kadar birçok proje tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Devam eden yatırmaların yanından yeni dönemde yapacağımız projelerimizi kamuoyu ile paylaşmaya başlıyoruz. Bugün Ardeşen ilçemizde istihdama doğrudan ve dolaylı olarak çok ciddi katkı sağlayacağına inandığımız ÇAYKUR su ve meşrubat fabrikasının müjdesini paylaşmak istiyorum. ÇAYKUR su fabrikası, su üretimi yanında bölgesel ihtiyacı karşılayacak meşrubat üretimini de yapacağımız nitelikte olacak. Yani Ardeşen’de mülkiyeti ÇAYKUR’a ait olan 100 dönümlük arazide su ve başta didi olmak üzere meşrubat üretimi yapacak tesisleri yeni dönemde hayata geçireceğiz. Her iki tesisimizde ilk etapta 80 kişinin direkt istihdam edileceğini ön görüyoruz. Ardeşen ÇAYKUR su ve meşrubat tesisimiz ayrıca ürünlerin taşınması noktasındaki kamyoncu esnafımız başta olmak üzere dolaylı istihdama da ciddi katlılar sunacak” dedi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı