SİYASET
Giriş Tarihi : 19-11-2022 13:43   Güncelleme : 19-11-2022 14:00

Abdulkadir Usta: "Mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunu çözülebilir diyoruz ve bunu destekliyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda Rize gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Abdulkadir Usta: "Mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunu çözülebilir diyoruz ve bunu destekliyoruz"

Haber: Miray Çakar

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerinde sorularını yanıtlayan Usta, ÇAYKUR mevsimlik işçilerin sorunları ve kadro konusunda da konuşarak, işçilerin tekliflerinin yapılabileceğini ifade etti. Usta yaptığı konuşmada Rize'den bir milletvekili çıkartacaklarını söyledi.

Mevsimlik işçilerin kadroya alınması ile ilgili konuşan BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, “Biz göreve geleli nerdeyse 1 sene oluyor. Bizler 2023 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi olarak tüm teşkilatlarımızda gerekli azimle çalışıyoruz. Bizler genel olarak ÇAYKUR mevsimlik çalışanları ile ilgili sorunlarını projeyle ele alarak çözüm ortaya koyduk. Bunlarla ilgili iki proje ortaya koyduk çünkü biz bunların direkt olarak bedava ucuz bir siyaset girişimine girmedik. Bunlar kademeli bir şekilde işe giren kardeşlerimizle ortalama mesela bin kişi gibi bunlar gerçekleştirilebilir” dedi.

Mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülebilir olduğundan dolayı kendilerini desteklediğini Söyleyen Abdulkadir Usta, “ÇAYKUR su fabrikası projesini dile getirdik. Çay tarımı gübresiz olmuyor organik gübreden yanayız Büyük Birlik Partisi olarak yine vizyon projemiz olan “Organik Entegre Gübre Tesisi” projemizi paylaşmıştık. Bu projelerle 20 yıldır ÇAYKUR mevsimlik işçi kardeşlerimizin sıkıntıları çözülebilirdi bunu dile getirdik ve bunula kamu yönünden çok büyük destek geldi. Akabinde tabi iktidar partimizde çok güzel bir girişimde bulundu sayın bakan Vedat Bilgin Bey ile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanıyla yapılan açıklamayla evet bu mevsimlik çalışanlara müjdeli bir haber verilmeye gidildi ama bir netice çıkmadı. Yapılan eleştirilere de bizde bir konuşma yaptık akabinde ve dedik ki 20 yıldır bu mevsimlik işçilerin sorunu şimdi mi mesela kıymete bindi yani siyasetçinin bakanla görüşüldü müjdeli haber ya bakana neden bir proje sunulmuyor. Yani biz mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunu çözülebilir diyoruz ve bunu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çay üreticisine destekleme primi verilmesi ile ilgili yapılan çalışmaların iyi gittiğini belirten Usta, “Çayda ki Promosyonla ilgili genel Başkanımıza söyledik, sayın genel başkanımızda iki yüz on bin kişilik bu çay tarımcısının bu promosyonun takipçisi olacağını ifade etti. Bunların kamu banklarında ödemeleri on milyar Türk lirasını buluyor. Bu da Rize gündemine oturdu. Bunula ilgili basın mensuplarıyla belirtmiş olayım akabinde AK parti il başkanıyla da bir ziyaretimiz oldu zaten promosyon olayını onunla da paylaşmış olduk. Tabi haliyle onlarda bir hafta sonrasın da kendileri de bunlara destek verdi. İşin biz biraz hassasiyetimiz var biz işin manevi boyutunu da araştırdık biz fetva makamında değiliz ama biz bunun nasıl caiz olduğunu o kısmını bile araştırdık İl Başkanına bile anlattık. Biz şu yöntemi geliştirdik ili yöntem birincisi çay paraları ödemeleri nasıl ödüyor kamu bankalarından faiz alıyor faizden de zaten zararın büyük bir boyutu bundan kaynaklanıyor, dedik ki promosyon adı altında yapsın bir protokol üreticileri de hiç bu işe karıştırmayalım yapsın bir tane protokol de desin ki senden bu protokol karşılığında 400-500 milyon TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Bunun karşılığında faizsiz beni kredi kullanır bu olmayacak bir şey değil. 2023 yılında aday çıkartacak mıyız sorusuna cevap vermek gerekirse 2023 senesinde Cumhurbaşkanı adayımız net” şeklinde konuştu.

Ali MaşalacıAli Maşalacı