EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-05-2024 16:14   Güncelleme : 04-05-2024 16:18

2024 yaş çay sezonu bilinmezlikle başladı

Doğu Karadenizli çay üreticileri bugün itibariyle başlayan 2024 yaş çay sezonu için büyük bir bilinmeze makas vurmaya başladı.

2024 yaş çay sezonu bilinmezlikle başladı

2024 yılının yaş çay sezonu için çay müstahsilleri, bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadına başladı. Şimdi ise akıllarda tek ‘Yaş çay taban fiyatı ne kadar olacak’ sorusu kaldı. Son yıllarda Ankara’dan açıklanan yaş çay taban fiyatı geçtiğimiz yıl destekleme ile birlikte 7 liradan 11 lira 30 kuruşa yükseltilen yaş çay taban fiyatı bu yıl henüz açıklanmadı. Rize Ziraat Odası’nın 25 TL’ye yükselmesi gerektiğini savunurken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de aynı şekilde yaş çay taban fiyatının 25 TL olması gerektiğini savundu. Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Seçkin Memişoğlu ise belirlenecek ücretin bu yılın enflasyon rakamlarına göre belirlenmemesi gerktiğini ve çay üretiminin sürdürebilirliği için 35 TL bandına çekilmesi gerektiğini savundu.

Bugün itibariyle 1. Sürgün için çay hasadına başlayan çay üreticileri belirsizliğin son bulması için şimdi gözünü Tarım ve Orman Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevirdi. 

Baş editörBaş editör

hfehmidemir