EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-08-2022 10:13

1 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyecek balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor

Denizlerde 1 Eylül’de sona erecek olan avlanma yasağının kalkmasına kısa bir süre kala balıkçılar ağ ve teknelerinin bakımını sürdürüyor.

1 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyecek balıkçılar yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı, 1 Eylül’de sona erecek. Rize'de bulunan balıkçılar, yırtılmış ağlarını tamir ederek ve teknelerinin bakımını yaparak yeni sezona hazırlıklarını 1 aydan az zaman kala yapmaya başladı. Avlanma yasağının kalkmasına az zaman kala balıkçılar son hazırlıklarına tamamlamak üzere çalışmalarına hız verdi. Balıkçılar bu sene palamut ve çinokop'u beklediklerini söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ordulu balıkçı Sami Kara, "Hazılıklarımız çok iyi gidiyor. Bu yıl denizden umutluyuz. Nasip olursa yakında denize çıkacağız. Umutlarımız büyük. Bu yıl palamut ve çinokop çok gözüküyor. Hazırlıklarımızda ağımızın tamirini yapıyoruz. Arkadaşlarımızla farklı faktörülerde çalışıyoruz. Ağ tamiri uzun sürdüğünden dolayı kalabalık çalışıyoruz. Bundan dolayı da erkenden başlıyoruz. Bizde sezon bitmiyor. 7 ay boyunca çalışıyoruz. Bizim için tatil yok. Çok olursa fiyatlar uygun olur diyorlar. Ucuz olsun ki halkımız balık yiyebilsin" dedi.
 

Baş EditörBaş Editör