Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve haber platformlarında yer alan "CHP Rize’de İstifa Depremi" başlıklı iddialara ilişkin kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Ortaya atılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bayrak, sürecin partiyi yıpratmaya dönük maksatlı bir algı çalışması olduğunu belirterek hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
"Toplu İstifa Yok, Yerlerine Hızlıca Atamalar Yapıldı"
İddia edildiği gibi bir yönetim krizi ya da toplu istifanın söz konusu olmadığını belirten Bayrak, yalnızca üç yönetim kurulu üyesinin görevinden ayrıldığını kaydetti. Ayrılıkların ardından yönetimin hızla takviye edildiğini belirten Bayrak, boşalan görevlere üç genç ve dinamik ismin atandığını bildirdi.
Merkez İlçe Başkanlığı görevindeki değişime de değinen Bayrak, görevinden ayrılan ilçe başkanının yerine örgütü ileriye taşıyacak genç bir adayın belirlenerek isminin CHP Genel Merkezi’ne iletildiğini ve resmi atamanın gün içinde tamamlanmasının beklendiğini aktardı.
"Yasal Süreç Başlatıldı"
Partinin Rize’deki çalışmalarını hazmedemeyen odakların asılsız haberlerle algı yaratmaya çalıştığını ifade eden Muhittin Bayrak, CHP Genel Merkezi ve Hukuk Birimi koordinasyonunda yasal adımların atıldığını açıkladı.
Partinin kurumsal itibarını zedelemeye yönelik asılsız iddiaları yayan kişi ve mecralar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayan Bayrak, örgütün disiplin ve kararlılıkla yoluna devam ettiğini belirterek kamuoyunu ve partilileri yalnızca resmi açıklamalara itibar etmeye davet etti.